Anthony Dirrell wygrywa przez niejednogłośną decyzję techniczną.

Anthony Dirrell (fot. Getty Images)
Anthony Dirrell (fot. Getty Images)

Anthony Dirrell (33-1-1, 24 KOs) wygrał wczoraj z Avni Yildirim (21-2, 12 KOs). Tym samym zdobył pas WBC w wadze średniej i został mistrzem świata po raz drugi w karierze.

W siódmej rundzie Anthony Dirrell doznał mocnego rozcięcia lewej brwi. Było one spowodowanie przypadkowym zderzeniem głów obu zawodników.

Sędzia Mark Nelson zatrzymał akcję w 10. rundzie. Lekarz z sprawdził rozcięcie Dirrella i uznał, że skaleczenie jest zbyt niebezpieczne, aby mógł kontynuować.

W takiej sytuacji, według zasad Stowarzyszenia Komisji Bokserskich, walka została przerwana, a o wyniku zadecydowali sędziowie.

W chwili zatrzymania dwóch sędziów punktowało na korzyść Anthony Dirrell 96-94, a jeden 98-92 dla Avni Yildirim.

Dodaj komentarz